Robotiikka / ohjelmointi

Scratch-koodaus

Linkistä pääsee Kiviharjun Samulin Scratch-vinkkeihin ja linkkeihin. Scratchilla pääsee luovan koodaamisen alkuun pientenkin oppilaiden kanssa (ScratchJR) ja kuitenkin on mahdollisuus edetä hyvinkin monipuolisiin pelillisiin tai tarinallisiin projekteihin myös vanhempien oppilaiden kanssa.

Micro:bit-salkku + Maker-setti

Tutoropettajat2 -hankkeen käyttöön on saatu Micro:bit-laitteita 20kpl sekä Micro:biteille tarkoitettuja oheislaitteita maker-tekemiseen ja innovaatio-opetukseen. Laitteiden kanssa tullaan tarjoamaan kuntiin ja kouluille tutorointia. Mahdollisuus myös perehtymisen jälkeen lainata kunnan/koulun käyttöön sovituksi ajaksi. Yhteys aluetutor Teemuun, jos kiinnostus heräsi.

Spherot Voipaalassa.mp4

Valkeakoskella Sorrilan koulun 3.luokkalaiset ovat evakkotiloissa Voipaalan taidekeskuksen rakennuksissa. Aluetutor Teemu ja Valkeakosken kiertävä tutor Alisa pitivät yhteisen robotiikka/koodauspäivän oppilaille Spherojen kanssa keväällä 2020. Hankkeella on 12 Sphero SPRK+ robotin salkku ja sen käytöstä ja esittelystä kannattaa olla yhteydessä aluetutoreihin.